YouTube, Çocukların Reklamlara Maruz Kaldığı En Büyük Kaynak Haline Geldi

Bir ankete göre YouTube, çocukların reklamlara maruz kaldığı en büyük kaynak haline geldi.

Bir ankete göre YouTube, çocukların reklamlara maruz kaldığı en büyük kaynak haline geldi.

Daha önce insanların reklamlarla karşılaşması için en büyük kaynak gazete ve televizyon iken, teknolojideki büyük büyüme, yaşadığımız yaşam biçimini de bu yönü değiştirdi.

Daha önce markalar ürünlerini pazarlamak veya insanlara bir şey hakkında bilgi vermek istediklerinde, insanların reklamlarını en çok görebilecekleri yer olduğu için televizyon ve gazete kaynaklarını kullanıyorlardı ve bu nedenle daha fazla gelir üretebiliyorlardı.

Ancak artık işler değişti ve değişimle birlikte, son zamanlarda YouTube'un özellikle 2 ila 12 yaş arasındaki çocuklar tarafından en çok reklam görüntülendiği kaynak olduğu sonucuna varıldı.

YouTube'un reklam verme şekline biraz sinirlenebilsek ve bir videodaki iki reklam bizi delirtebilse de, insanların bu video paylaşım platformunda, özellikle de genç neslin çok fazla zaman harcadığı gerçeğini inkar edemeyiz.

Giraffeınsights tarafından Youtube reklamlarına maruz kalma biçimlerini araştırmak için 2-12 yaş arası çocuklara yapılan anketin sonuçları:

Bir ankete göre YouTube, çocukların reklamlara maruz kaldığı en büyük kaynak haline geldi.

Giraffeınsights tarafından reklamlara maruz kalma biçimlerini kategorize etmek amacıyla 2-12 yaş arası çocuklar üzerinde yapılan bir anket, ABD'deki çocukların yüzde 70'inin TV'ye kıyasla YouTube üzerinden reklamlara maruz kaldığını gösterirken, yalnızca yüzde 36'sı bu reklamları televizyonda gördüğünü iddia etti.

Buna ek olarak, anketin sonuçları, çocukların yüzde 32'sinin bu belirli zaman diliminde talep edilen videolarda reklam gördüğünü, yüzde 18'inin YouTube dışında çevrimiçi videolarda reklam gördüğünü, yüzde 17'sinin sosyal medya reklamlarında, yüzde 14'ünün oyun oynarken ve yüzde 12'sinin videolarda aynı reklamları gördüğünü gösterdi.

Bu da zaman içinde teknolojinin sadece ilerlemediğini, hayatımızın birçok yönünü de değiştirdiğini gösteriyor. YouTube gibi platformlar, normal TV'den daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim