Instagram'da Çok Fazla Zaman Geçiren Gençler "Mola Ver" Uyarısıyla Karşılaşacaklar

Facebook, gençlere yönelik potansiyel zararı azaltacak özellikler getirerek, kullanıcılar arasındaki itibarını yeniden kazanmaya çalışıyor.

Facebook'un küresel işlerden sorumlu başkan yardımcısı Nick Clegg, Instagram'da çok fazla vakit geçiren gençler için "mola ver" adlı yeni bir özelliğin geleceğini söylüyor.

Mola ver adlı özellik ile kullanıcılar uyarılacak

Facebook'un küresel işlerden sorumlu başkan yardımcısı Nick Clegg, Instagram'da çok fazla vakit geçiren gençlere "mola ver" uyarısı geleceğini söyledi.

Clegg ayrıca Facebook'un gençlere, uygulamadaki "sağlıklarına faydalı olmayabilecek" materyallerden uzak durmalarını tavsiye edeceğini söyledi. Bu yeni yaklaşım için ayrıntı vermedi ancak Facebook'un algoritmalarının "korunması" gerektiğini öne sürdü.

Eski Facebook çalışanı Frances Haugen, Facebook'un algoritmalarının yıkıcı olduğunu, çocukları kötü niyetli materyallere yönlendirdiğini ve nefret söyleminin yalnızca küçük bir bölümünü sildiğini iddia ediyor. Ancak yeni yöntemler, Frances Haugen'in bazı endişelerini çözebilir. Haugen ayrıca kongre'nin, Facebook'un içerik seçim algoritması sorumluluğunu artırmak için İletişim Ahlakı Yasası'nın 230. Bölümünde reform yapması gerektiğini düşünüyor. Aynı zamanda, Facebook'un içeriğin yayılmasını azaltmak için algoritma eklemesi ve kullanıcıyı refleks olarak paylaşmak yerine yazı hakkında düşünmeye zorlaması gerektiğini söyledi.

Clegg'in son açıklaması, Facebook'ta tanıdık bir stratejiyi yansıtıyor; bu, şirketin kendi kurallarını koymayı sevdiği stratejiye benziyor. Önerilen değişiklikler yardımcı olsa da yetkililer, Facebook'u hedeflemek için daha özel hükümet düzenlemelerinin gerekli olduğunu söylüyorlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim