iPhone 13'ün Kamerası, iPhone 12 Pro'dan Daha İyi Performans Gösteriyor

DxOMark'a göre, iPhone 13 serisindeki kameralarda yapılan iyileştirmeler, standart iPhone 13 sürümünün bile iPhone 12 Pro'dan daha iyi fotoğraflar çektiğini gösteriyor.

GizChina'ya göre geçtiğimiz ay iPhone 13 Pro kamerasının iPhone 12 Pro modellerinden daha iyi performans gösterdiği bildirildi. iPhone 13 Pro, iPhone 12 Pro'nun bir yükseltmesi olduğu göz önüne alındığında bu çok şaşırtıcı değil, ancak daha etkileyici olan standart iPhone 13'ün bile iPhone 12 Pro'dan daha iyi fotoğraflar çekmesidir.

Testlere göre iPhone 13, iPhone 12 Pro'dan daha iyi fotoğraflar çekiyor

iPhone 13 serisindeki kameralarda yapılan iyileştirmeler standart iPhone 13 sürümünün bile iPhone 12 Pro'dan daha iyi fotoğraflar çektiğini gösteriyor.

DxOMark'ın en son değerlendirme sonuçları, iPhone 13'ün iPhone 12 Pro'dan bir puan daha iyi olan 138 fotoğraf puanına ulaştığını gösteriyor. Bu arada video puanının 117'ye, Zoom puanının da 55 puana ulaştığı görülüyor. Apple'ın, geçen yıl yalnızca iPhone 12 Pro Max'te bulunan iPhone 13 serisine sensör kaydırmalı görüntü sabitleme özelliği entegre ettiği biliniyor. Apple'ın en yeni üst düzey telefonunun geçen yılki Pro modelinden daha iyi fotoğrafçılık sunmasının nedeni bu olabilir.

Testin bir başka şaşırtıcı yönü de iPhone 13 mini'nin iPhone 13 ile aynı teknolojiye ve kamera sensörüne sahip olmasıdır. Bu, iPhone 13 ailesinin her üyesinin iPhone 12 Pro'ya göre olağanüstü fotoğraf performansı sunduğu anlamına geliyor. DxOMark, iPhone 13'ün kamerasının renk ve beyaz dengesini iyileştirdiğini ve ten tonlarının güçlü aydınlatma koşullarında iyi görüntülenmesine olanak tanıdığını söyledi. Buna ek olarak, kamera ayrıca tekrarlanan otomatik odaklama ile hızlı ve doğru çekim hızlarına sahiptir. Aynı şey video kaydı için de geçerli.

Bununla birlikte, bazı yönlerin de iyileştirilmesi gerekmektedir. Örneğin, telefoto lensin olmaması, orta ve uzun menzilli Zoom kullanırken ayrıntıları sınırlar. Ayrıca DxOMark, iPhone 13'ten gelen videonun, yüksek kontrastlı sahnelerde zor dinamik aralıkla düşük ışıkta çekim yaparken gürültülü olduğunu da buldu.

Şu anda iPhone 13 ve 13 mini, DxOMark'ın küresel akıllı telefon sıralamasında onuncu sırada yer alıyor. Bu arada iPhone 12 Pro Max de benzer bir konumda.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim