Tesla Satışları Küresel Çip Krizine Rağmen Arttı

Otomobil endüstrisi 2021'in üçüncü çeyreğinde küresel bir çip sıkıntısı nedeniyle satışlarda düşüş görse de Tesla, 241.300 araç sattığını ve yaklaşık 238.000 araç ürettiğini açıkladı.

Neowin'e göre bu sayı, şirketin bir çeyrekte sattığı en fazla araç olduğundan dolayı Tesla için en iyisi. Geçen yıl, şirket sadece yaklaşık yarım milyon araba teslim etmişti.

Elde edilen dönüm noktası ile CEO Elon Musk, şirket çalışanlarını tebrik etmek için bir tweet attı. Ayrıca Tesla'nın tedarikçilerine ve lojistik ortaklarına, büyük zorluklara rağmen gerekli ekipmanı tedarik ettikleri için teşekkür etti.

Tesla satışları arttı ve Tesla, 241.300 araç sattığını ve yaklaşık 238.000 araç ürettiğin açıkladı.
REUTERS

ABD'nin en büyük otomobil üreticisi General Motors, üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre %33 düşüşle 446.997 araç sattığını söyledi.

Şu anda Tesla, net gelir, nakit akışları ve finansal diğer performansına ilişkin belirli istatistiksel verilerin sonuçlarıyla ilgili bilgi sağlamadı. Bu veriler, şirket tarafından üçüncü çeyrek kazanç raporu sırasında kamuya açık hale getirilecek ve satış sonuçlarının yaklaşık %0,5 oranında değişmesi muhtemeldir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim