Twitch Büyük Veri Sızıntısının Nedenini Ortaya Çıkardı

Twitch, kaynak kodunu, yayıncılar için ödeme rakamlarını ve daha fazlasını ortaya çıkaran devasa hack hakkında bir güncelleme yayınladı.

Haberlere göre şirket, verilerin internette "Twitch sunucusunun yapılandırmasındaki bir değişiklik sırasında meydana gelen ve daha sonra kötü niyetli bir üçüncü şahıs tarafından erişilen bir hata nedeniyle" ifşa edildiğini söylüyor. Twitch, ekiplerinin saldırıyı araştırmak için acilen çalıştığını da sözlerine ekledi.

Açıklamalara göre şifreler ve kredi kartı bilgileri güvende

Twitch, kaynak kodunu, yayıncılar için ödeme rakamlarını ve daha fazlasını ortaya çıkaran devasa hack hakkında bir güncelleme yayınladı.

Amazon'un sahip olduğu akış sitesi, şifreler de dahil olmak üzere herhangi bir kullanıcı girişinin ifşa edildiğine dair "hiçbir gösterge" olmadığını sözlerine ekledi. Ayrıca, tam kredi kartı numarası Twitch tarafından saklanmaz, bu nedenle bu veriler açığa çıkmaz.

Ayrıca şirket, sadece güvenli tarafta olmak için tüm canlı akış anahtarlarını sıfırladı ve yeni bir tane almak için bir bağlantı sağladılar. Kullanıcıların kullandığı yayın yazılımına bağlı olarak, yeni bir yayın başlatmak için yazılımlarını manuel olarak güncellemeleri gerekebilir. Şirket, "Twitch Studio, Streamlabs, Xbox, PlayStation ve Twitch Mobile App kullanıcılarının yeni anahtarlarının çalışması için herhangi bir işlem yapmasına gerek yok. Twitch hesaplarına bağlanan OBS kullanıcılarının da herhangi bir işlem yapmasına gerek yok." diye yazdı.

Ancak OBS hesabınızı Twitch'e bağlamadıysanız, akışınızı Twitch Dashboard'dan manuel olarak kopyalamanız ve OBS'ye yapıştırmanız gerekir. Twitch, soruşturmanın hala devam ettiğini ve etkilerin ayrıntılarını çözme sürecinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim