Bir Blogger Bloğunu Nasıl İyileştirebilir?

Profesyonel hizmet almadan, Google gibi arama motorlarında, yazdığınız konularla ilgili aramalarda ilk sayfalarda ve üst sıralarda görünmek gerçekten de kolaylıkla ve kendiliğinden olabilecek bir şey değildir. Bu hizmet genel adıyla Seo Hizmeti olarak web sitesinin bulunma sonuçlarını iyileştirmek ve trafiğini arttırmak isteyenlere konunun uzmanları tarafından sunulmaktadır. Sunulan hizmet çeşitliliğinden ve talep farklılıklarından dolayı Seo Uzmanlarıyla iletişime geçmeden, net fiyatı şudur şeklinde bir şey söylenmesi mümkün değildir. Tabii ki bu içinizi karartmasın. 

Blogger için püf noktalar

İnternet sayfaları ve Html kodlarıyla nasıl tanıştım?

İnternet sayfalarıyla tanışmam, J. K. Rowling'in Harry Potter serisine başlamam ile aynı zamanlarda oldu. 14-15 yaşlarında okulu hiç sevememiş, zorla kitap okuyan bir çocukken serinin 3. kitabının elime geçmesiyle yepyeni bir dünyada buldum kendimi. Bana okuma alışkanlığı kazandıran bu serinin diğer kitaplarını da temin edip çok kısa bir sürede okudum ve 6. kitabın çıkmasını beklemeye başladım. 

Bu da beni seri hakkında araştırma yapmaya sevk etti. İnternette karşılaştığım forum sitelerinde, akıl almaz üye sayılarıyla ve online olma süreleriyle büyük küçük ne kadar insan tarafından sevildiğini fark ettim. O zamanlar forumlar çoğu insanın ikinci evi gibiydi, çeşitli konular hakkında bilgi paylaşımları, sayısız yorum, yabancı kaynaklı sitelerden çeviriler, tiyatrodan sinemaya, hayran hikayelerinden rol yapma oyunlarına (günümüz oyunları gibi değil, yazarak oynanan oyunlar) kadar ayrı ayrı kategoriler içinde forum sayfalarında sunulmaktaydı. 

Forumlarda takip etmeyi sevdiğim konuların başında, kitaplarla ve karakterleriyle ilgili teoriler, hayran hikayeleri (seri hakkında forum üyelerinin yazdığı hikayeler) ve rol yapma oyunlarıydı. Hatta bu rol yapma oyunları için açılmış ayrı ayrı forum siteleri de mevcuttu ve bunlardan birine sahip olmak html kodlarıyla tanışmamı sağladı.

Seçmen Şapka ile dörde ayrılır öğrenciler Hogwarts'ta ve hepsinin renkleri farklıdır. Rol yapma oyununa katılacak forum üyelerinin seçtiği okul binalarının renklerini atayabilecek html kodları... Okumayanlar içinse gerçekten büyük bir kayıp, fantastik edebiyat denilince iki seri kendini kanıtlamıştır, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi, dünya çapında. Bazı insanlar bu türe bilmediklerinden ve yanlış tahminlerinden dolayı ön yargılı olabiliyorlar, hatta sadece çocuk kitabı ve edebiyattan uzak bile sananları görüldü...

Bir blogger, seo uzmanı olmasa bile, bloğunu nasıl iyileştirebilir?

Renk kodları derken forumun üye tutacak, üyelerin aktif rol yapma oyunu bölümlerine ilgi duyacağı forum ana sayfasında ve portal sayfasında (blog diyebilirim) düzenlemeler, tasarımlar, kodlarla yapılan tablolar, duyurular ve yapılması gereken çeşitli konular ile uğraşırken html kodlarıyla çalışmayı öğrendim. 

Bunlar da bana bir Blog teması nasıl olmalıdır, neler içermelidir, kullanıcı deneyimi nasıl iyileştirilir, nelere dikkat edilmelidir gibi konularda fikir sahibi olmamı sağladı. 

Size uzun yazılar yazın gibi bir şeyden bahsetmeyeceğim, bunu zaten bildiğinizi düşünüyorum, ama seo uyumlu yazılan uzun yazılara uzun yorumlar yapmanızı öneririm. Bu bloğunuza değer katacaktır ve sadece ziyaret edip yorum bıraktığınız blogger tarafından değil, farklı okuyucular tarafından da ziyaret edilmenizi sağlayacaktır. 

Başka bir püf nokta ise 1 veya 2 tane uzun anahtar kelime kullanmak, "blog yazıları nasıl yazılır" gibi. 

Bloğunuzun mobil uyumlu olduğundan emin olun, bu seo değerinizi arttırır. İçerikleriniz zamanla değer kaybetmeyecek içerikler olursa, zamanla sıralamada yer alır ve yayınlandıktan çok sonra bile trafik alarak bloğunuza ziyareti arttırır. 

Etiketleriniz benzerse azaltmakta fayda var. Ne yazarsanız yazın, mümkün olduğunca dil bilgisi kurallarına uyun ve sözcükleri araştırın mesela gene mi yine mi, TDK güzel bir kaynak olacaktır. 

Tema hakkında da birkaç şey söylemek gerekiyor. Site içi SEO çalışmalarında temanın da önemi vardır. Öncelikle temanız sayfanızı yavaşlatmamalı, bu en önemli kurallardan biri. Bloğunuza yer verdiğiniz konular için menüler, kategoriler, alt kategoriler gibi gezinmeyi kolaylaştıracak bölümler ekleyin. Bloğunuzu elinizden geldiğince profesyonel gösterin. Tema kişisel bir seçim olsa bile bazı özellikleri bulundurmalıdır. Ben hızlı ve sade bir tema seçtim mesela ve tamamen Türkçeleştirip, olmasını istediğim eklentilerle zenginleştirdim. 

Eklemek istedikleriniz varsa lütfen yorumlarınızda yer verin ve her zaman yazdıklarınız hakkında araştırma yapın, yanlış bilgiler sunan bir blogger olmak istemezsiniz.

Bloğunuzda Türkçeleştiremediğiniz kısımlar veya ayarlayamadığınız özellikler için bana ulaşabilirsiniz.

Bloğunuzdan "Etiketine Sahip Kayıtlar Gösteriliyor" yazısını kaldırmak için burayı okuyunuz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim