The Godfather Üçlemesinin Efsane Yönetmeni Francis Ford Coppola, Deadpool Filmine Bayılmış!

Daha önce de size bu sayfada dile getirdiğimiz gibi süper kahraman filmleri son yıllarda hem olumlu hem de olumsuz bir sürü eleştiri alıyor. Bunun en büyük sebebi tabii ki popülerliklerinin iyice arşa çıkmış olması. Popüler kültüre iyice mal olmuş ve genel itibariyle sevilen bu yapımların; sanat filmlerini, bağımsız sinemayı, diğer farklı türde yapımları sindirdiğini ve sinemayı mahvettiği söyleyen belirli bir azınlık var ve isyanları zaman zaman haber başlıklarını meşgul ediyor. Yakın zamanda Martin Scorsese’nin, özellikle süper kahraman filmleri hakkında yaptığı eleştirileri dinlemiş ve bu eleştirilerin üzerinde bol bol konuşmuştuk.

Süper kahraman filmleri hakkında bu şekilde düşünen tek isim sadece Martin Scorsese değil tabii ki. Şu sıralar The Godfather üçlemesinin ellinci yıl dönümünü kutlayan Francis Ford Coppola, bundan iki yıl önce meslektaşı Scorsese’ye destek vermişti. Coppola meslektaşını desteklerken “Martin Scorsese, Marvel filmlerinin sinema olmadığını söylemekte haklı. Çünkü sinemadan bir şeyler öğrenmeyi bekliyoruz, kazanımlar edinmeyi; biraz aydınlanma, biraz bilgi, biraz ilham elde etmeyi bekliyoruz. Herhangi bir kişinin aynı filmi tekrar tekrar izlemekten bir şey elde ettiğini düşünmüyorum. Martin sinema olmadıklarını söylerken kibarlık yapmış. Değersiz olduklarını söylememiş ki ben öyle söylüyorum.” ifadelerini kullanmıştı. Fakat ünlü yönetmen Coppola geçtiğimiz günlerde Variety ile yaptığı röportajda fikrini değiştiren bir süper kahraman filmi olduğunu itiraf etti ve Deadpool filmini çok sevdiğini söyledi.

“Deapool’u çok sevdim, bence muhteşemdi. Sinema modern hayata ışık tutmalı ve bizim neler döndüğünü anlamamızı sağlamalı. Yani bize neler döndüğüne dair öngörü verecek sanatçılara ihtiyacımız var.’’ diyerek geçtiğimiz yılların en sevilen filmlerinden biri olan filmi öv öv bitiremedi yönetmenimiz. Her ne kadar Coppola, Deadpool’dan bu kadar etkilenmesinin sebebini açıklasa da ben bir türlü anlayamadım açıkçası. Güzel filmdi bu arada ama bayıldığımı da söyleyemem.

Süper kahraman filmlerine dair tartışmalar yakın zamanda dinecek gibi durmuyor. Henüz bir yere gitmediklerini ve sürekli göz önünde olduklarını düşünürsek uzun bir süre farklı tartışmaların odak noktası olacak sevgili yapımlarımız. Daha önce de dediğim gibi, bana komik geliyor ilk paragrafta bahsettiğim eleştirilerin çoğu. Kafanızda değişen düşünceler var mı peki bu konuda? Coppola’nın Deadpool’u övmesine şaşırdınız mı? Ne demek istediğini anladınız mı? The Godfather’ı mola vermeden izleyebiliyor musunuz? Cevaplarınızı merak ediyoruz, şimdi yazın aklınıza istisna gelirse iki sene sonra dönüp editlersiniz.


https://ift.tt/ik4yxQz
Geekyapar!
https://ift.tt/UwCy1c2

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim