5 Süper Tatil Yeri: Deniz, Kum, Güneş...

tatil yerleri

Antalya: Kaş

Ulaşım bakımından diğer turistik yerlere göre daha zor bir yerde bulunan Kaş bu durumu kendi avantajına çevirmeyi başarmış. Türkiye’nin dalış alanında en iyi bölgesi arasında gösterilen şirin ilçe, tam karşısında gördüğümüz Yunan adası Meis’e göz kırpıyor denilebilir.

Dağlar ve deniz arasında kalan tatil merkezi Kaş, daha çok sakinlik ve huzur isteyenler için eşsiz bir yer. Antalya’nın hareketli merkezlerine göre daha sakin diyebildiğimiz Kaş, doğa ve kültürel güzellikleri ile ön planda yer alıyor ayrıca 20km uzaklığında dünyaca ünlü Kaputaş Plajı bulunuyor. Kaş’ın tercih edilmesindeki önemli sebeplerden biri de bu plajdır. Plajın özelliği beyaz kumlarla eşsiz mavi suların birleşimi ile oluşan muhteşem manzaradır. Burada tatil yapmanın avantajlarından biri de Xanthos Antik kenti. Tarih severler için etrafa bakmaya doyamayacakları aynı zamanda güneşin doğuşunu ve batışını izleyebilecekleri mükemmel bir yer. Yapılabilecek bir diğer alternatif ise merak edenler için Caretta Carettaların yumurtlama mekânlarına kısa bir ziyaret.

İzmir: Çeşme

Deniz tatili tercih ettiğimizde bahsetmeden geçemediğimiz bir diğer yer ise, İzmir - Çeşme. Deniz mevsimi yaklaşık 5 ay sürüyor ve burası da yüzme keyfi sürmek isteyen tatilciler için oldukça güzel ve ideal bir yer. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile sizleri bekleyen bu şehir size denizden gelen huzuru yaşatacak. Kalabalık beach club partileri de yazın eğlencesini doyasıya yaşamak için mükemmel bir yer.

Antalya: Alanya

Türkiye’nin deniz turizminden büyük gelir elde eden tatil alanlarından biri de Alanya’dır. Neredeyse 100 kilometreyi bulan sahil şeridiyle önemli bir tatil mekânı olan Alanya, tarihi ve kültürel değerleri, mükemmel deniz manzaralarıyla tatil merkezleri arasında önemli bir yer. Bütçe konusunda her kesime hitap eden otelleri, sahil kıyısında dizilmiş kafe, bar ve restoranları ile tatil denildiğinde aklınıza gelebilecek tüm ihtiyaçları barındırmakta.

Damlataş ve Dim mağaralarını gezmeye doyamazken, Etnoğrafya Müzesi yereldeki kültürü görmeniz için ideal. Ünlü Damlataş mağarasının yakınında yer alan Damlataş plajı mavi ve yeşilin eşsiz birleşimini gelen misafirlerine sunuyor. Selçuklular tarafından yapılmış 220 metre yüksekliğe sahip 150 kuleli Alanya Kalesi, Alanya’ya kuşbakışı bakmak isteyen turistler için kuşbakışı Alanya keyfi yaşatıyor. Muhteşem suyuyla da Kleopatra Plajı’nın deniz tatili isteyenleri memnun edeceği kesin. Kızıl kule, Selinus Antik kenti ve Alanya kalesi mutlaka gezip görmeniz gereken diğer güzel yerler arasında yer alıyor. Sizler de hem denizin tadını çıkarın hem de tarihi ve kültürü bir arada yaşayın.

Çanakkale: Bozcaada

Türkiye’nin 3. Büyük adası olan Bozcaada 12 koy ve 12 buruna sahip. Ada Akdeniz ikliminin etkisinde ve olabildiğince düşük bir nem oranına sahip. Adanın resmi kayıtlarda yer alan nüfusu 2276, yazın adaya gelen turistler ile adanın nüfusu 10000 olabiliyor. Bu adaya ulaşım feribotla sağlanıyor. Her tarafı sularla çevrili olan bu ada ruhunu dinlendirmek, huzur bulmak için eşsiz bir yer. Pek çok yere göre suları biraz daha serin. Tercih listelerine burayı da ekleyecek kişiler için Ayazma Plajını önerebiliriz. Deniz severlerin etrafına bakmaya doyamayacağı bir tatil olacağından eminim.

Balıkesir: Ayvalık

Birbirinden eşsiz onlarca koya ev sahipliği yapmakta ayrıca Ayvalık’ın en yüksek tepesi olan Şeytan tepesinde sevgiliniz ile romantik bir gün batımı izleyebilir, Güneşi seyrederken Şeytan sofrasında yemek yiyebilirsiniz. Buradaki eşsiz plajlardan olan sarımsaklı plajında denize girebilirsiniz. Bu plaj dünya sağlık örgütü tarafından dünyanın en güzel kumu özelliğini taşıdığı kanıtlanmıştır. Bir kaç yıl üst üste mavi bayrak alan bu plaj hem yerli hem yabancı turistler tarafından tercih edilmektedir.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim