Drone’ların Hayatımızda Yer Aldığı 10 Alan!

drone

Teknolojinin ilerlemesiyle bireysel kullanıma uygun insansız hava aracı drone’lar ilk başlarda bir eğlence aracı gibi gözükse de çok farklı kullanım alanlarına sahip. Sizler için drone’ların 10 farklı kullanım alanı seçtik.

Pizza Servisi: Dominos drone’ları moto-kuryelere tercih etmeye başlamış bile. Bu uygulama ülkemizde koordinat bilgilerini alarak başlarsa 30 dakika sınırını 10 dakikaya indireceği kesin. :)

Balina İzleme: Deniz biyoloğu Wayne Perryman balinalar hakkında yaptığı araştırma da drone’lardan yardım almış, böylelikle onları ürkütmeden, onlara zarar vermeden çalışmalarını sürdürmüş.

Beyin Kontrollü Drone: Minnesota Üniversite’sinde çalışılan projeye göre drone’lar artık beyin dalgalarıyla kumandaya gerek kalmadan yönlendirilebilecek, kim bilir belki sanal gerçeklik gözlükleriyle drone uçurabileceğiz :)

Takip eden Drone: Özellikle extreme sporlar yapanların sevineceği bu habere göre sizi sürekli yukarıdan takip eden drone’lar olabilecek, spor bittiğinde size birbirinden harika videolarınızı izlemek düşecek. Bu drone’lar yakında GoPro’u tahtından indirebilir.

Kasırga Habercisi: Bir kasırgaya ne kadar yaklaşabilirsiniz? Kasırgalar hakkında detaylı bilgi toplayan özel metal kaplamalı bir drone geliştirildiğini biliyor muydunuz ?

Avcılık: Profesyonel olarak avcılık yapanlar da drone’lardan yardım almaya başlamış, özellikle avlanması tehlikeli olan yaban domuzu avında drone tercih ediliyor.

Gazetecilik: Gazeteciler de, ulaşılması ve görüntü alınması zor bölgeler için drone’lardan yardım alanlardan.

İçecek Servisi: Sizi şöyle alalım deyip, tüm servisi drone’lara bırakıyorlar :)

Emlak ve Gayrimenkul: Özellikle büyük arsalar, evler ve geniş alanların fotoğraflanması için drone pratik bir çözüm getiriyor

Afet Yardımı: Afet bölgelerinde, ulaşılamayan bölgelere gönderilen drone’lar yardıma ihtiyaç duyanların varlığından bizleri haberdar edebiliyor.

Drone’ların kullanım alanları gün geçtikçe çoğalacaktır fakat devletler bu alanda kötüye kullanımın önüne geçmek için farklı önlemler almaya başladı. Drone düşüren tüfekler, drone yakalayan drone’lar gibi birçok önlem mevcut.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim