EFT ve Havale Nedir ve Arasındaki Farklar Neler?

eft ve havale nedir arasındaki farklar nelerdir

Zamanımızda internet ve telefon bankacılığı ile gişeler pek kullanılmamaktadır. Teknoloji ilerledikçe insanlar daha rahat bir şekilde ve istediği gibi oturduğu yerden para ödemelerini, faturalarını ödeme, para yatırma vb. işlemleri rahatlıkla yapabilmekteler.

EFT Hakkında Bilgi, EFT Nedir?

EFT (Elektronik Fon Transferi), kurumlar, kişiler arasında internet üzerinden para transferi gerçekleştirilmesidir. EFT Bankalardan da yapılabilir ancak internet üzerinden oturduğunuz yerden de rahatlıkla kullanılabilir. 4 Aşamadan meydana gelir; Gönderen Kişi, Banka, Alıcının Bankası ve Alıcı Kişi olarak. Veriler girildikten sonra banka tarafından işleminiz gerçekleştirilir. Resmi tatil zamanları haricinde ise hafta içi her gün 8.00-17.00 saatlerinde bu işlemleri yapabilirsiniz. Bu saat dışında yaptığınız online işlemler ise ertesi güne aktarılıyor.

Özetle EFT’ye değinecek olursak EFT sayesinde başka kişi hesabına ve ya başka banka hesabına para aktarımlarınızı bu işlemden yapabilirsiniz.

Havale Hakkında Bilgi, Havale Nedir?

Havale genel tabiri ile Hesaplar Arası Para Gönderme İşlemi olarak anılır. EFT’de de var olduğu gibi havale de başka bir banka hesabına para yatıramazsınız. Havale ise Bilgisayar, Mektup ve Banka Yolu ile gerçekleştirilir. Havalenin işleme konabilmesi için hesap sahibinin onayı gereklidir.

Özetle Havale ise EFT gibi başka banka hesabına para yatırılamıyor ek olarak çok bilgi ve zahmet istemektedir.

EFT ve Havale Arasındaki Farklar Nelerdir?

-EFT Farklı bankaya para yatırmanızı sağlar, havalede geçerli değildir.

-EFT’de onay zahmetli değildir ve kısa süre içinde tamamlanır.

-EFT’de sizden istenilen bilgiler az ve öz, havalede ise daha fazladır.

-EFT ücreti genelinde pahalıdır, havale daha ucuzdur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim