Hastalığı Alternatif Yenme Yöntemi: Homeopati Nedir?

homeopati

Homeopati ya da homeopatik ilaç vücudun kendini iyileştireceği inancına dayanan tıbbi filozofi ve pratiktir. Homeopati 1700’lerin sonunda Almanya’da kurulmuştur ve bütün Avrupa’da yaygınca kullanılmıştır. Homeopatik ilaç hastalıkların semptomlarını vücut sağlığını kazanmaya çalışırken normal tepkileri olarak görmektedirler.

Homeopati ‘çivi çiviyi söker’ fikrine dayanmaktadır. Yani, eğer bir madde sağlıklı bir insanda bir semptoma neden oluyorsa, o insana aynı maddeden az bir miktar vermek hastalığı iyileştirebilir. Teorik olarak, homeopatik doz vücudun normal iyileşmesi ve öz denetim sürecini arttırır.

Homeopatik doktor ( homeopat) bir hastalığın tedavisinde aktif maddenin (genelde bir bitki ya da mineral) sadece birazını içeren  hapları ya da sıvı karışımları (solüsyonları) kullanır. Bunlar fazla seyreltilmiş ya da ‘geliştirilmiş’ maddeler olarak bilinirler. Homeoptik ilaçların yardımcı etkilerinin olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır.

Homeopati Ne İçin Kullanılır?

Tarihsel olarak, insanlar homeopatiyi iyi sağlık elde etmek ve alerji, atopik dermatit, romatoidartrit ve irritable barsak sendromu gibi geniş yelpazeli uzun dönem hastalıkları tedavi etmede kullanmışlardır. Ayrıca kesik, sıyrık ve kas zorlanması ve burkulması gibi küçük incinmelerde de kullanılır. Homeopatik tedavi kanser, kalp hastalığı, büyük enfeksiyonlar ya da acil durumlar gibi hastalıklarda uygun görülmez.

Homeopati yaygın olarak Hindistan, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde kullanılmaktadır.

Homeopati Güvenli Mi?

Homeopatik ilaçlar 1938’den beri Birleşik Devletler’de düzenlenmiş ve güvenli olarak düşünülmektedir.

Homeopatinin bazı eleştirmenleri solüsyonda o kadar az miktarda aktif madde vardır ki eğer bu tedaviden herhangi bir yarar görüyorsanız bu maddeden değil sizin etkili olduğunu düşünmenizdendir. (plasebo etkisi)

Homeopatik ilaç kullanmaya karar verdiyseniz doktorunuza söylemeniz önemlidir. Sağlığınız hakkında bütün bilgiye sahiptir ve homeopatik seyreltileri nereden alacağınızı ve hangi homeoptik doktoru görmeniz gerektiği ile ilgili akıllı kararlar vermenize yardımcı olacaktır. Homeopatik ilaçlar ciddi sağlık durumlarında klasik tedavilerin yerini almamalıdır.

Homeopatik ilaçları sağlıklı gıda dükkanlarından bir doktorun reçetesi olmadan alabilirsiniz. Ama değişik üreticilerden ve uzmanlardan olan hazırlananlar farklılık gösterebilir.

Her zaman doktorunuza alternatif bir terapi kullanıyorsanız ya da klasik ilaç tedavinizle alternatif bir tedaviyi birleştirmeyi düşünüyorsanız söyleyin. Klasik ilaç tedavinizden vazgeçip sadece alternatif terapiye dayanmak güvenli olmayabilir.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim