Saç Bakımı Kuralları ve Bilinmeyen Gerçekler…

saç bakımı

Saç bakımı için uygulayabileceğiniz birçok alternatif bulunmaktadır. Kuaföre gidebilirsiniz veya saç bakım kozmetikleri kullanabilirsiniz. Fakat bunun daha sağlıklı ve çok daha hesaplı bir yolu daha var, beslenmenize dikkat etmek, düzenli uyku ve doğal ürünlerle evde saç bakım kürleri de yapabilirsiniz. Sadece bunlara dikkat ederek ve düzenli olarak uygulayarak bir daha dışarıda saç bakımı yaptırmanız veya pahalı saç bakım ürünleri kullanmanız gerekmeyecektir.

Saçlarımızı Çok Sıcak Suyla Yıkamak

Saç derisi tarafından üretilen yağın fazlası saç sağlınız için belki iyi olmayabilir ama saç derimizin ve saç tellerinin bu yağa ihtiyacı vardır. Bu yağı tamamen yok edici önlemler almak saçlarımızın çok çabuk kırılgan, kuru ve donuk görünmesine neden olur. Belki 15 günde bir sıcak suyla yıkanmanın bir zararı olmayabilir fakat haftada 2-3 kez saçlarınızı sıcak suyla birlikte doğal olmayan şampuan kullanıyorsanız bir süre sonra saçlarınız kuruyacaktır.

Saçlarınızı soğuk suyla yıkamanın avantajı ise saç derisindeki kan dolaşımını arttırarak canlılık vermesidir. Saç derisindeki kan miktarı çoğaldıkça saç kökünde bulunan hücrelere giden oksijen miktarı da artar. Ne kadar çok oksijen o kadar sağlıklı saçlar

Mucizevi Uygulama: Bal Masajı

Bal arısının en mucizevi ürünü olan bal, çok eski çağlardan bu yana, değeri her alanda kanıtlanmış kıymetli bir besin maddesidir. Bir ressam, 15.000 sene kadar önce İspanya’daki mağaralardan birisinin duvarına, bal peteğinden bal alan komşusunun resmini çizmiştir zamanki yıllarda bile balın ne kadar değerli olduğu anlaşılmış ve biz bunu günümüzde de gelecekte de her alanda faydalanılan mucizevi bir besin olarak karşımıza çıkacaktır.

Vücudumuzun yanı sıra saçımıza da çok fayda sağlar. Balın içerisindeki oldukça doğal ve faydalı maddeler sayesinde, saç derisini onarır ve saç derisinin daha güçlü olmasını sağlar. Özellikle, sürekli kepek sorunu yaşayanlar ve saç derisi kuru olanlar için eşsiz bir tedavi edici besin niteliğindedir. Bal saçlara uygulanmasının ardından saça canlılık verir ve saçların daha parlak görünmesini sağlar. Balın yapısında bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saçı nemlendirerek, kırılmalara ve kopmalara karşı güçlü bir koruyucu işleve sahip olur. Ayrıca saçın ihtiyacı olan nem dengesini sağlayarak, saç derisindeki kuruluğu ve kepeklenmeyi azaltır.

Asrın Gerçeği: Badem Yağı Nemi

Badem; karbonhidrat, protein, doymamış yağ, lif, fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, çinko, A, B, C ve E vitamini içerir. Birçok sağlık probleminde aranan besin kaynağı olan badem; kalp, diyabet, beyin işlevlerinin arttırılması gibi durumlarda badem den faydalanılır. Ayrıca bademin yağı da güzellik, saç sağlığı gibi alanların olmazsa olmazıdır. Saç uçları kırıklarından kurtularak saçın istediği sürede uzamasının tek gerçeği badem yağı bakımının düzenli yapılmasıdır. Ayrıca badem yağı sayesinde, yumuşayan saçlar kırılmalara karşı daha dayanıklı olacağından kısa zaman zarfında uçlardan aldırmanız gerekmez ve daha kısa sürede uzatabilirsiniz.

Saç Bakımı ve Beslenme…

Cilt bakımında olduğu gibi saç bakımının da temel kuralı içten dışarı doğru sağlıklı ve dolgun görünümlü saçlardır. Ne kadar bakım yaparsanız yapın, saçlarınıza ne kadar özen gösterirseniz gösterin düzgün ve yeterli beslenmiyorsanız ilerleyen zamanlarda saçınız mutlaka sağlıksız görünecektir. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri yeterli tüketerek, fast-food ve konserve gıdaları hayatınızdan çıkartarak, yeteri kadar su içerek saçınıza en büyük iyiliği yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim