Sosyal Medya Hastalığı: Görünmez Zehir

sosyal medya

Sosyal medya; teknolojinin ilerlemesiyle hepimizin hayatına giren ve aşırılığa kaçınca da çıkarılması mümkün olmayan bir zehir aslında…

7’den 70’e çoğu insanın kullandığı sosyal medya araç olmaktan çıkıp amaç haline gelmesi nedeniyle tehlikeli bir hal almıştır. İnsanları asosyalliğe sürükleyen, toplumu birbirinden ayıran ve ayırmaya da devam eden bir canavar haline gelmiştir. Bunun yanı sıra kendini sosyal medyatuzağına kaptıran insanların çoğu psikolojik tedavi görme aşamasına hatta bazıları ise ölüme bile başvurmaya korkmaz hale gelmiştir.

Aslında aşırı sosyal medya kullanımı bir hastalık fakat kendi içinde de farklı farklı hastalıklara davetiye göndermeyi ihmal etmemiştir.

Bu hastalıklar neler diyecek olursanız? Aslında adımız gibi biliyoruz bazılarını fakat bu gerçekle yüzleşmeye korkuyoruz belki de. İşte bahsettiğimiz hastalıkların bazıları…

Stalklama

Hangimiz yapmıyoruz ki? Peki tam anlamıyla nedir stalklama? Kişinin tanıdığı ya da tanımadığı insanlar hakkında detaylı araştırmalar yapmasına ve bunun ileri boyuta taşınmasına denir.

Ego Sörfü

İnternet aracılığıyla kendi ismini aratıp hakkında yazılanları takip etme hastalığıdır. Ego sörfü bir tür online narsizm olarak da tanımlanabilir. Yani kişinin kendisini aşırı derecede beğenmesidir.

Photolurking

Sosyal medyada paylaşım yapan diğer insanların fotoğraflarına ve videolarına saatlerce bakma hastalığıdır.

İnternet Siniri

Telefondaki ya da bilgisayarda ki arızayı ya da yavaşlığı kendisine stres yapıp tahammül edememe durumuna denir.

Nomofobi

Bir tür asosyalleşme hastalığı da denilebilir.   Kişi telefondan uzaklaşınca haber alınmamaktan korkar.

Ele aldığımız hastalıkların bazıları bunlardan ibaret fakat sayamadığımız yada tanımlanmamış bir sürü hastalık bulunmaktadır. Bunlarla baş etmenin birçok yolu vardır. En önemli yolu ise tıbbi bir destek almaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim