Yurt Dışı Foreks Siteleri Neden Çok Kullanılıyor?

foreks finans

Kendi ülkemizde Foreks siteleri varken neden yurtdışı foreks sitelerini kullanırız? Yurt dışı Foreks sitelerinin avantajları nelerdir? Birikimlerini değerlendirmek isteyen yatırımcılar yatırımları için yurtdışı forex şirketlerini tercih ediyor, peki neden?

Ülkemizde açıklanan son tebliğle birlikte kaldıraç oranı 1:10’a indirilip, hesap açabilmek içinde minimum 50.000 TL teminat yatırmanız gerekmektedir. Yani şöyle söylemek gerekir 50.000 TL’nin altında birikimi olanların Türkiye’de foreks piyasasından yararlanma imkânı kalmamıştır. Bu yüzden daha düşük birikimleri olan yatırımcılar yurtdışı foreks sitelerini tercih etmektedir. Yurtdışı lisanslı aracı kurumlarda 50.000 TL değil, 500 TL karşılığı USD ile bile foreks işlemi yapmaya başlanabiliyor.

Çok düşük miktarlarda teminatla hesap açma imkânı ve 1:500 seviyelerine kadar kaldıraç sunan ve kendi ülkelerindeki regülatörler tarafından yatırımınızın güvence altına alındığı yurtdışı sitelerde hesap açarak foreks işlemlerinize devam edebilirsiniz.

Çoğu Türk yatırımcı ülkemizdeki bu yüksek teminat nedeniyle yurtdışı kurumlarıyla yatırımlarına devam etmektedir. Yurtdışı foreks sitelerinde kazancınızı daha fazla katlayabilirsiniz fakat oranın yüksek olması nedeniyle daha fazla kaybetme imkânınız da söz konusudur. Foreks piyasına girmek isteyenlerin ilk kuralı her zaman piyasayı çok iyi öğrenmek olmalı ve başlar başlamaz çok yüksek kazançlara göz dikilmemeli.

Çünkü yeterli tecrübe edinilmezse büyük kazançlar değil büyük kayıplar meydana gelebilir. Yatırımcı piyasayı iyi koklamalı ve iyi tahminler yapmalıdır. Eğer sağlam analizler yapabilirseniz kaldıraç oranı sayesinde çok iyi kazançlar elde edebilirsiniz.

Yurtdışı foreks siteleri kaldıraç oranı bakımından daha iyidir sadece hesap açacağınız kurumların lisanslı kurumlar olduğuna dikkat ediniz. Bu kurumlar işlem yapılmasına izin verilmiş, sürekli denetlenen kurumlardır ve bu kurumlar tamamen güvenilirdir. Teminat yatırıp çekmekte herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Hesap açmadan önce her zaman hesap açacağınız kurumu iyi araştırmalısınız. Kurum hakkında yapılan yorumları okumalısınız. Bu sayede kurumun ne kadar güvenli olduğunu anlar ve gönül rahatlığıyla yatırım yapmaya başlarsınız.

Foreks platformuna yeni giriyorsanız mutlaka demo hesaplarla uzun alıştırmalar yapın. Bu sayede kendinizi büyük ölçüde geliştirme imkânı yakalarsınız. Böylece, piyasaya gerçek yatırımlar yapmaya başladığınız zaman risk ihtimallerini en alt seviyeye indirmiş olursunuz. Yurtdışı foreks siteleri işlem hızı olarak da çok iyi performans gösteriyorlar. Teknik bir sorun olmadığı sürece her işleminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim